top of page

Prese RUF pentru brichetarea Lemnului

Cap pagina lemn

Toate sistemele de brichetare din seria RUF LIGNUM proceseaza lemn rezidual, incepand de la praf de lemn pana la talas si aschii de lemn, la un nivel inalt de calitate si densitate.

Presele de brichetat RUF sunt dotate cu sisteme de reglaj automat in functie de variatia

densitatii in vrac a materialului de brichetat.

 

Toate presele RUF din gama LIGNUM pot dezvolta o presiune hidraulica de pana la 300 bar si asigura o forta de presare de 1.700 kg/cm², pentru obtinerea de brichete solide, de inalta calitate. Astfel densitatea brichetelor obtinute cu presele RUF este dubla, comparativ cu densitatea unui volum similar de lemn din aceeasi esenta. Nu sunt necesari lianti pentru acest proces.

presa lemn RUF Lignum R4

Este important ca umiditatea rumegusului sa fie sub valoarea de 15%, de preferat sub 12%, iar marimea aschiilor sa nu depaseasca 50mm. Cu cat fractia de material este mai marunta, cu atat suprafata si muchiile brichetelor obtinute, vor fi mai netede si mai solide.

Brichetele RUF sunt recunoscute la nivel mondial, numele RUF devenind de-a lungul anilor o garantie a calitatii in domeniul brichetarii.

Toate modelele seriei RUF LIGNUM produc brichete care respecta standardele DIN EN ISO 17225-3.

LINIE brichetare lemn prese RUF.jpg
linie brichetare RUF lemn.jpg
linie brichetare RUF rumegus.jpg

Brichetele din rumegus sunt folosite drept combustibil de inalta calitate, in arzatoare industriale sau in sisteme de incalzire de uz casnic (centrale, sobe cu lemne). Controlul imbunatatit al lungimii brichetei, asigura greutatea optima a brichetei. Totodata, sistemul se autoregleaza in functie de variatia greutatii in vrac a materialului.

 

De aceea brichetele rectangulare pot fi perfect grupate in pachete (de obicei pachete infoliate de 10kg) si stivuite pe palet.  Dimensiunile disponibile ale brichetelor sunt 150 x 60 mm si 240 x 70 mm.

depoZitare brichete RUF .jpg

Imbunatatirea continua a sistemului hidraulic al LIGNUM R2 si LIGNUM R4, a dus la o crestere a eficientei cu 25%. Modelele gamei LIGNUM sunt echipate cu motoare intre 22kW si 75kW.  Pentru aceasta gama de prese, compania RUF foloseste exclusiv motoare electrice din clasa de eficienta energetica IE3.

brichete RUF SZ .jpg
GCT tebel date tehnice prese RUF lemn.jp
parti componente presa RUF Lemn.jpg

Presele din gama RUF LIGNUM au capacitati de productie cuprinse inre 400 kg/h si 1000 kg/h. Toate modelele RUF LIGNUM sunt extrem de eficiente energetic, datorita sistemului hidraulic inovator RUF.

TABEL-DATE-TEHNICE-RUF-LEMN.jpg
Anchor 1
bottom of page