top of page

Prese RUF pentru brichetarea Metalului

Cap pagina metal
Presa RUF brichetare Metal.jpg

Aschiile metalice produse in industria prelucrarii metalelor pot fi presate profitabil cu sistemele de brichetare RUF.

In urma brichetarii, valorificarea deseurilor de metal va aduce o crestere considerabila a profitabilitatii, comparativ cu varianta valorificarii materialului sub forma de aschii metalice, in vrac.

De asemenea, brichetarea deseurilor metalice asigura reducerea substantiala a costurilor de transport si depozitare a materialului.

presa RUF brichetare metal flux.jpg
presa RUF brichetare metal flux1.jpg
brichete RUF metal.jpg
parti componente presa RUF

Un alt avantaj este posibilitatea colectarii in urma brichetarii, a lubrifiantilor folositi la prelucrari, a caror recuperare si reutilizatre aduce o scadere a costurilor de productie.

 

La topirea brichetelor obtinute din deseuri metalice, datorita densitatii mari, arderea este extrem de mult redusa ceea ce asigura un grad mare de topire si o rata de recuperare ridicata a materialului, comparativ cu varianta topirii aschiilor metalice in vrac.

Aschile metalice pot fi procesate sub forma de brichete cu dimensiuni intre 60x40 mm si 150x120 mm.

 

Lungimea brichetei este variabila si poate fi setata intre anumite limite predefinite, cu ajutorul optiunilor disponibile afisate pe ecranul LCD touchscreen al presei.

 

Alegerea formei brichetei depinde de capacitatea de productie dorita, cat si de caracteristicile materialului si densitatea in vrac a acestuia.

Capacitatile de productie ale sistemelor de brichetare RUF create pentru prelucrarea metalelor sunt intre 30 si 4800 Kg/h.

brichete RUF Metal
presa RUF brichetare metale.jpg
ruf brichetare metal evacuare bricheta

Presele RUF sunt echipate cu motoare hidraulice de la 4 Kw  pana la 90 Kw si lucreaza la presiuni specifice calculate de pana la 5.000 Kg/cm², in functie de caracteristicile materialului de brichetat.

 

La configurarea sistemelor de brichetare, firma RUF tine cont de caracteristicile materialului, particularitatile de spatiu disponibil la locul instalarii si necesitatile specifice ale fiecarui client, toate acestea permitandu-le sa ofere solutii customizate individial.

 

Sistemele compacte de brichetare RUF pot fi direct integrate si conectate in liniile de productie existente, sunt concepute pentru a functiona automat 24 de ore neintrerupt, in regim de lucru greu si nu necesita personal de operare sau manipulare, in cazul alimentarii automate cu material. 

brichete RUF cupru.jpg
presa RUF metal jgheaburi evacuare.jpg
TABEL RUF DATE TEHNICE METALE.jpg
Date tehnice METAL
bottom of page