top of page

Foloseste presele RUF pentru a obtine brichete de inalta calitate

Presele hidraulice produse de firma germana RUF GmbH & Co. KG sunt instalatii de nivel tehnic deosebit, echipate cu componente electronice si sisteme de actionare si control computerizat, avind caracteristici tehnice care le situeaza printre cele mai performante din acest domeniu.


Sistemele de brichetare RUF sunt in exclusivitate produse in Germania, la fabrica RUF din Zaisertshofen - Bavaria.

Presele de brichetat  produse de firma  RUF se remarca printr-o exceptionala fiabilitate si o intretinere simpla.

Presele din gama STANDARD nu necesita fundatie sau amenajari speciale la instalare.

Capacitatea de productie a preselor RUF depinde in mare masura de natura, dimensiunea si densitatea in vrac a materialului destinat brichetarii.

Spanul cu lungimi de peste 50 mm ar trebui tocat inainte de brichetare, pentru a evita ca acesta sa se infasoare si sa blocheze transportorul elicoidal aflat in cuva de alimentare a masinii.

linie brichetare RUF.jpg
Presa RUF lemn.jpg

Presele RUF din gama standard, pentru deseuri metalice, au capacitati de prelucrare cuprinse intre 50 kg/h si 3000 kg/h., in functie de caracteristicile materialului.

presa RUF client brichetare Lemn.jpg
presa RUF client brichetare metal.jpg
presa RUF brichetare metal.JPG

Presiunea de lucru a preselor RUF ajunge la 300 bar la finele cursei de presare, ceea ce asigura o forta de presare de pana la  1700 kg/cm² in cazul preselor pentru lemn si biomasa, pana la 5000 kg/cm² pentru metale si aluminiu si de pana la 3000 kg/cm² pentru slam de prelucrare.

 

Astfel pentru rumegus spre exemplu densitatea brichetelor obtinute va fi in jurul valorii de 1 kg/l iar pentru metale si aluminiu brichetele pot avea o densitate de peste 2.5 kg/l 

In functie de tipul masinii, presele RUIF sunt echipate cu rezervor de ulei de 200 l pana la 2000 l, pentru a asigura o buna racire a instalatiei hidraulice dar si cu sistem de racire cu aer.

secventa, la consumuri minime de energie electrica si asigura de asemenea dozarea automata, volumetric si gravimetric, a materialului destinat presarii.


Sistemul de dozare volumetrica si gravimetrica a materialului cu care sunt echipate presele RUF permite mentinerea constanta a dimensiunilor si a greutatii brichetelor rezultate, indiferent de variatia alimentarii cu material.

Sistemul computerizat cu care sint echipate presele RUF, permite totdata, o evidenta foarte exacta a numarului de brichete produse, a timpului de functionare si stationare si de asemenea afiseaza eventualele defectiuni, ceea ce este important pentru localizarea si  remedierea lor rapida.

Presele RUF pentru brichetarea deseurilor metalice, a aluminiului sau a slamului de prelucrare, sunt prevazute cu o cuva amplasata in partea inferioara a instalatiei, Aceasta cuva este dotata cu un sistem de colectare in vederea recuperarii, a emulsiei de prelucrare, care poate fi prezenta in materialul de brichetat. 


In cazul asigurarii unui sistem de alimentare automat cu material pentru brichetare, dar si de evacuare - impachetare automata a brichetelor obtinute, presele RUF nu necesita personal de operare.  

Presele RUF sunt instalatii industriale care pot functiona 24 h/zi, neintrerupt, acestea fiind  concepute pentru regim greu de lucru, sunt simple, compacte si pot fi instalate aproape in orice loc.

Presa FUR metale 01.jpg
prea RUF masa de ambalare brichete lemn.jpg

Presele RUF sunt prevazute cu un microprocesor care controleaza intreg procesul tehnologic, optimizeaza functionarea instalatiei pe fiecare 

bottom of page